zondag 15 januari 2012

Limoentaartje

Zin in een lekker taartje? Lekker zoet, maar ook een beetje fris? Hier een heerlijk recept! En makkelijk: het is een taartje voor een kleine springvorm, zodat je niet nog heel de week taart aan het eten bent. (Voor een grote springvorm doe je het recept uiteraard x2.)

Nodig:
1/2 pak bastognekoeken
50 gram boter, vloeibaar
2 limoenen
1 blikje gecondenseerde melk
4 eidooiers

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak van de bastognekoeken, rasp van 2 limoenen en de gesmolten boter een bodem in je ingevette springvorm. Meng het sap van 2 limoenen, de gecondenseerde melk en de eidooiers door elkaar. Giet dit mengsel over de bodem. Zet een kwartier in de oven. Laat de taart afkoelen en zet deze tenminste een uur in de koelkast. Eet smakelijk!



Nu denk je vast: en wat moet ik met de eiwitten? Deze kan je natuurlijk bakken voor op je boterham of over je bami maar wat ook kan is er schuimpjes van maken. Klop 4 eiwitten stijf en voeg vervolgens in gedeeltes 200 gram suiker toe totdat het een taaie massa is. Maak 1 grote of meerdere kleine rondjes op je bakplaat en droog deze voor een uur / anderhalf uur in de oven op 100 graden. Ook erg lekker met vers fruit en ijs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten